Het voorjaar is begonnen! Heb jij je tuin of balkon al klaar voor het nieuwe seizoen? Het is tijd om de tuinmeubels weer onder het stof vandaan te halen en het weer klaar te zetten voor het lekkere weer. Zodra het zonnetje zich vaker laat zien en de temperatuur weer stijgt kun je er direct van gaan genieten. Kijk je er ook zo naar uit om ’s avonds weer lekker onder je veranda te zitten van zonsondergang te genieten? Of die heerlijke warme dagen met een zwembadje op je grasveld? ’S Middags lunchen aan je tuintafel in het zonnetje? De meeste mensen kunnen hier enorm van genieten.

Wanneer je met lekker weer graag buiten de maaltijden nuttigt is het fijn om je tafel te dekken met een tafelzeil. Zo bescherm je je tuintafel en voorkom je dus dat er vlekken in terecht komen. Daarnaast zorgt een tafelzeil ook voor een sfeervolle en gezellige look. In het voorjaar wordt vaak gekozen voor vrolijke kleurtjes en gezellige printjes. Bloemenprint is een van de meest populaire prints qua tafelzeil voor buiten. Een sfeervolle print op tafel zorgt voor een vrolijk aanzicht en bij veel mensen een lach op het gezicht!

Welke tafelzeilen zijn geschikt voor buiten?

De meeste tafelzeilen zijn geschikt om zowel binnen als buiten te gebruiken. De online tafelzeilen specialist Hiptafelzeil.nl meldt op hun website dat hun tafelzeilen geschikt zijn voor zowel binnen als buiten gebruik. Bij buitengebruik dient wel rekening gehouden te worden met verkleuring door zonlicht. Om die kans op verkleuring zo klein mogelijk te houden kun je het tafelzeil na gebruik het beste opbergen en dus niet de gehele dag in de felle zon laten liggen.

Voorkom dat tafelzeil opwaait

Wanneer je een tafelzeil buiten gebruikt kan het natuurlijk voorkomen dat het zeil opwaait. Wanneer er een windje staat kan de zijkant opwaaien waardoor het zeil omvouwt over de tafel of zelfs geheel van tafel waait. Gelukkig is hier een eenvoudige oplossing voor: gebruik tafelkleedklemmen. Met deze klemmen blijft het tafelzeil op zijn plek zitten en hoef je je geen zorgen te maken. Vind je klemmen niet zo mooi dan zijn tafelkleedgewichtjes een goed alternatief.