Heb jij kleding die je niet meer draagt? Zo ja, dan kan het zo zijn dat je er best wel veel geld voor hebt betaald. Je kan hier weer iets aan terugverdienen. Dit doe je door jouw kleding weer door te verkopen. Heel veel mensen doen dit! Probeer het eens vanuit de ogen van een ander te zien. Iemand anders kan er misschien heel blij van worden, terwijl het anders maar bleef liggen in jouw kast. Nog niet overtuigd? In deze blog behandelen we een aantal redenen waarom je jouw kleding moet doorverkopen!

Geld terugverdienen

Ten eerste verdien je een deel terug van wat je hebt uitgegeven aan kleding. Bekijk eens op de lange termijn wat je aan kleding uitgegeven hebt. Dat is best veel, of niet? Stel je eens voor dat je op een makkelijke manier een deel van die uitgaven kan terugverdienen. In veel gevallen kan je sowieso een kwart terugkrijgen van het aankoopbedrag. Bij meerdere items kan je zo een aardig bedrag bij elkaar opsparen.

Platformen

Er zijn tegenwoordig talloze platformen, waarop je tweedehands kleding kunt kopen en verkopen. Hier kom je heel makkelijk in het zicht van mensen die opzoek zijn naar unieke tweedehands items. Dit doen ze omdat ze opzoek zijn naar specifieke kledingstukken, maar ook omdat het goedkoper is dan winkelen. Het platform fungeert ook vaak als tussenpersoon. Op deze manier verloopt een aankoop zo eerlijk mogelijk en is er vrijwel geen sprake van oplichting. Het is belangrijk dat je duidelijke foto’s van een item publiceert. Hieronder vallen ook foto’s van etiketten van een kledingstuk. Op deze manier kunnen potentiële kopers checken of een product echt of nep is.

Makkelijke verzending

Je kan jouw kledingstukken vervolgens gemakkelijk verzenden. Het is belangrijk dat de kwaliteit van de items gehandhaafd worden. Zo voorkom je onenigheid achteraf. Veel mensen gebruiken een oude plastic tas als verpakking. Dit geeft echter niet garantie op veiligheid. Je kan beter kiezen voor een kledingzak. Deze zijn namelijk speciaal geproduceerd voor het verzenden van kleding. Door de compacte vorm, past het perfect door een brievenbus. Daarnaast is de kleding beschermd tegen water en vuil. Op deze manier blijft de kwaliteit goed. Bij veel aanbieders, zoals Blok Packaging, vind je kledingzakken die 100% recyclebaar zijn. Dit is wel zo milieubewust, aangezien je een kledingzak maar één of twee kunt gebruiken. Zo kies je met de kledingzak voor een praktische en milieubewuste zending!