Een nieuwe zetel kiezen is niet altijd even gemakkelijk. Het is een keuze waar je goed over met nadenken en waarover je niet op één, twee, drie beslist. Een zetel is dan ook vaak het middelpunt van de belangstelling in je woonkamer en staat vaak erg centraal in de ruimte. Het bepaald dan ook voor een groot deel de sfeer die je wilt weergeven in je woonkamer. Maar nu vraag je je misschien af hoe je nu precies de juiste kleur voor jouw nieuwe zetel kiest. Wij geven je graag de beste tips mee om de juiste keuze te maken. Het is namelijk van groot belang dat de zetel wel een aantal jaren aan jouw stijl en smaak voldoet. De tips helpen jou een betere keuze te maken en de ultieme droomzetel te vinden. Bij Urban Sofa hebben we een uitgebreid aanbod aan verschillende kleuren, zo is er altijd wel een kleur zetel die in jouw interieur past.

1.De reeds aanwezige kleuren observeren

Het is belangrijk om te kijken welke kleuren al aanwezig zijn in de woonkamer. Door het kleurenpalet van je woonkamer te bestuderen krijg je een mooi beeld van welke kleuren er precies bij je interieur passen. Kijk naar de vloer, de meubels, de accessoires en de muren. Op basis van de reeds aanwezig kleuren kies je een zetel die bij jouw interieur past. Wanneer je een echte blikvanger wilt kies je best voor een kleur die nog niet aanwezig is in het palet, op die manier trek je echt de aandacht met de kleur die er uitspringt. Wanneer je graag een mooi complementair geheel creëert, kijk je best naar kleuren die reeds aanwezig zijn, zorg voor een aanvulling op deze kleuren. Bestaat jouw interieur uit lichte en beige tinten, dan kan een beige zetel een mooie optie zijn. 

2.Het gebruik van de zetel

Een tweede belangrijke stap in het proces bij het kiezen van de juiste kleur van een zetel zit in het gebruik van de zetel. Je moet op voorhand namelijk goed nadenken waar de zetel precies voor dient. Eerst en vooral stel je jezelf best de vraag hoe veel gebruik je van de zetel maakt. Ook hou je best rekening met de vraag ‘heb je kinderen?’, wanneer je kleine kinderen hebt worden er vaker vlekken op de zetel gemaakt, in dit geval is het een goed idee om een donkerde zetel te verkiezen boven een lichtere zetel. Ook wanneer je huisdieren hebt hou je best rekening met de kleur van de zetel. Wanneer je bijvoorbeeld een hond met donkere haren hebt valt dit erg op in een lichte zetel. Ook hier kan je dan weer beter voor een donkere zetel kiezen. Bij Urban Sofa vind je zetels in allerlei soorten kleuren en stoffen, van licht tot donker, voor ieder wat wils.

3.De sfeer van de ruimte

De kleur van de zetel bepaald vaak hoe de ruimte nu precies aanvoelt. Je bepaalt met andere woorden de kleur van de zetel met een bepaalde sfeer in je achterhoofd. Wanneer je een graag een opgewekte en dynamische sfeer wilt creëren kies je voor een uitgesproken kleur zoals oranje of oker. Hou je het liever rustig en neutraal kies dan voor een crème kleurige of beige zetel. Heb je een zeer grote woonkamer dan kan een donkere zetel ook mooi ogen. Een zetel koop je bovendien voor de komende jaren, wanneer je er niet uitgeraakt kies je best een zetel in een neutrale kleur zoals grijs, wit of beige. Je kan de zetel steeds opfleuren met leuke kussentjes en plaids.