Binnen een organisatie verdienen de executive functies doorgaans het meest. Het is voor veel mensen reden om een functie in de top van een grote organisatie na te streven. Wat heb je nodig om die posities te kunnen bereiken? Waarmee dien je rekening te houden, wanneer je een executive functie als volgende stap in je carrière ziet? In dit artikel vind je een aantal handige tips, die je hierbij helpen. Heb je jezelf bijvoorbeeld al aangemeld bij een bedrijf gespecialiseerd in executive search? Dergelijke partijen helpen grote bedrijven bij het vinden van personeel voor de C-line. Werving en selectie verloopt voor deze functies anders, dan voor functies op de werkvloer. 

Tip 1: zorg voor een groot netwerk 

Een van de belangrijkste factoren in het bereiken van een executive functie, is het opbouwen van een groot netwerk. Des te groter je netwerk, des te makkelijker zal het zijn om een dergelijke functie te vinden. Een netwerk alleen is vanzelfsprekend niet voldoende. Zorg dat je regelmatig interactie zoekt met je netwerk. Deel bijvoorbeeld updates over de werkzaamheden die je uitvoert of de prestaties die je bereikt hebt. Onder meer LinkedIn is hier een zeer geschikt platform voor. 

Tip 2: durf ambitieus te zijn in je carrière 

Niet alleen een groot netwerk is belangrijk. Ook moet je doelen durven stellen! Wees niet tevreden met een functie als bijvoorbeeld teamleider. Je wilt doorgroeien naar de top, waardoor je meer moet willen dan dat. Probeer de stoelen die je voor jezelf stelt SMART vorm te geven. Zo moet een doel specifiek, meetbaar en realistisch zijn. Is een doel niet SMART, dan is de kans groot dat deze niet gehaald wordt. Op internet lees je meer over het opstellen van SMART doelen om een volgende stap te zetten in je carrière. 

Tip 3: werk aan je CV om hogere functies te behalen 

Een derde aspect: het opbouwen van je CV! Het is belangrijk dat je in verschillende omgevingen gewerkt hebt, voordat je een executive functie aangeboden zal krijgen. Het liefst zowel publiek als privaat. Op deze manier weet men zeker, dat je een goed beeld hebt van de verschillende speelvelden waarbinnen je jezelf als executive zal bevinden. Probeer ook te zoeken naar een combinatie van grote en kleinere bedrijven, bedrijven die onlangs gestart zijn en bedrijven die al langer meedoen. Des te uitgebreider je CV, des te aantrekkelijker maak je jezelf voor bedrijven!