Wanneer je thuiskomt van een dag werken, wil je terechtkomen in een sfeervolle omgeving. Een huis moet namelijk aanvoelen als een thuis. Toch kan het zijn dat er wat sfeer mist in jouw woning, oftewel: de finishing touch mist. Hieronder staan vijf details die zeker niet mogen ontbreken voor een sfeervolle woning.

1. Raamdecoratie

Raamdecoratie is enorm belangrijk. Allereerst is het een sfeervolle toevoeging aan jouw woonkamer. Zonder raamdecoratie klinkt de woonkamer hol en mét raamdecoratie wordt jouw interieur een stuk gezelliger. Bovendien zorgt raamdecoratie voor een isolerende werking. Je hebt verschillende soorten raamdecoratie, zoals betaalbare shutters of gordijnen. Met shutters kun jij zelf de lichtinval bepalen en bovendien kunnen de buren niet bij je naar binnen gluren.

2. Warme kleuren

Stap uit je comfortzone en kies eens voor een kleur die opvalt. Vooral warme kleuren geven een sfeervolle uitstraling. Veel mensen kiezen er namelijk voor om alle muren wit te verven. Toch kan dit de gezelligheid in jouw huis enorm naar beneden halen. Kies daarom bijvoorbeeld voor een terracotta-tint. Zorg er wel voor dat de raamdecoratie hierbij past. De shutters die bij deze kleuren passen vind je op Shutterkoning.nl.

3. Deurklinken

Je zult er waarschijnlijk niet gauw aan denken, maar deurklinken kunnen ervoor zorgen dat jouw woonkamer een geheel wordt. Het zit ‘m namelijk in de details. Als je jouw huis een luxe uitstraling wil geven, kies dan voor luxe deurklinken. Wanneer je gaat voor een landelijk interieur dan kun je de luxe deurklinken beter laten liggen.

4. Licht

Licht is dé sfeermaker voor in huis. Licht kan namelijk twee kanten op gaan: of het zorgt voor gezelligheid, of het wordt een grote domper. Kies daarom voor de juiste lampen. Sla vooral het felle licht over zoals de tl-lampen. Deze zorgen namelijk voor een nogal sfeerloze omgeving. Wel kun je kiezen voor dimbare spotjes in het plafond zodat je de juiste lichtinval kunt kiezen. Ook is een vloerlamp naast de bank een echte eyecatcher. Bovendien is dit handig als je even in een boek wil lezen. Oh ja, het is ook belangrijk om naar het aantal watt te kijken in de lamp. Hoe hoger het aantal watt, hoe feller het licht zal zijn.

5. Vazen

Een vaas met een panterprint, een vaas met een gekke bolling en een vaas met een opvallende kleur: iedere vaas is uniek. Een vaas mag dan ook zeker pronken in jouw woonkamer. Bovendien zijn vazen niet meer weg te denken uit deze tijd. Of je er nou een mooie bos bloemen in zet of liever gaat voor droogbloemen: een vaas zal altijd mooi staan in jouw interieur. Daarnaast zijn het de ultieme sfeermakers.