Elke ondernemer wil zo veel mogelijk facturen versturen. Een flink aantal facturen gaat immers – als het goed is – gepaard met een hoge omzet. Dat is uiteindelijk het doel van elke ondernemer.

Om dit doel te behalen, moet je het nodige doen en laten. Zo moet je de juiste producten en diensten aanbieden, hard werken en een meerwaarde bieden. Deze meerwaarde moet je ook aan jezelf bieden. Hoe je dit kunt doen? Dit doe je onder meer door de interne processen te optimaliseren. Daar heb je meerdere mogelijkheden voor.

Maak gebruik van een online boekhoudprogramma

Heb je de wens om je facturatieproces goed in te richten? De eerste stap is om een online boekhoudprogramma in gebruik te nemen. Een online boekhoudprogramma is overal te gebruiken, maakt automatisch rapportages op en voorziet je van alle mogelijke informatie.

Het maken van facturen is hier ook eenvoudig mee. Stel een sjabloon in en maak met een paar klikken op de muisknop eenvoudig een factuur. Deze factuur kun je zelfs vanuit het boekhoudprogramma direct naar de klant versturen.

Voldoe aan de wettelijke eisen

Wist je dat een factuur aan bepaalde wettelijke eisen moet voldoen? Zo moeten je eigen adresgegevens op de factuur vermeld staan. Ook moet je de juiste bedragen vermelden, inclusief vermelding van het btw-percentage.

Met andere woorden: je moet je factuur goed nalopen of je aan al deze eisen voldoet. Is dit het geval? Dan kun je met een gerust hart de facturen naar je klanten versturen.

Plan wekelijks/maandelijks tijd in voor de facturen

Wat is de frequentie waarmee je facturen verstuurt? Als je dit elke week doet, zou je elke week tijd vrij moeten maken voor het aanmaken en versturen van de facturen. Verstuur je één keer per maand de facturen? Dan moet je hier één keer per maand tijd voor maken. Houd hier echt even tijd in je agenda voor vrij.

Kijk goed naar de betalingstermijn

Sommige bedrijven hebben er een handje van om facturen lang te laten liggen. Kamp je hier zelf ook mee? Dan is het verstandig om kritisch naar je betalingstermijn te kijken. Is je betalingstermijn aan de krappe kant? Of is de oorzaak van de uitblijvende betaling bij je klant te geven? In dat geval kun je het beste voor factoring kiezen.

De factoring betekenis is eenvoudig: factoring is een financieringsvorm voor ondernemers waarmee je binnen 24 uur of 48 uur je facturen uitbetaald krijgt. Dit doe je door de facturen naar een factoring bedrijf te versturen. Dit bedrijf betaalt de factuur spoedig uit en int het bedrag vervolgens bij je klant. Daar heb je zelf geen omkijken naar.

Dit gaat wel gepaard met factoring kosten. In veel gevallen is dit een bepaald percentage van het factuurbedrag. Op zich geen probleem. Verhoog de prijzen van je producten of diensten, waarna je deze factoring kosten niet eens merkt.

Dit is een prima eerste stap om je facturatieproces in te richten. Combineer deze tip met bovenstaande tips en geniet van veel gemak en snelle betalingen.