Inhoud van de pagina

Als ondernemen in je bloed zit, dan is er geen twijfel over mogelijk dat je je eigen bedrijf gaat starten. Misschien heb je nu nog een baan, misschien heb je een baan gehad of ga je nog een baan krijgen; vroeg of laat begin je eraan. Maar als je dan een bedrijf gaat starten, dan heb je genoeg aan je hoofd. Je zult aan veel zaken moeten denken en dit kan als een hele grote uitdaging voelen. Daar is helemaal niets geks aan, maar je moet wel door die uitdaging heen. Goede dingen komen uit moeilijke tijden en die moeilijke tijden zul je dus zien moeten doorstaan. Wij gaan je hierbij een handje helpen door je enkele tips te geven over het opstarten van je eigen bedrijf. Dit doen wij aan de hand van drie dingen die het opstarten van een bedrijf vele malen gemakkelijker zullen maken. Ben je klaar voor succes? Lees dan snel verder!

Marketing

Een goed bedrijf beschikt over een goede (online) marketingafdeling. We verwachten niet van jou dat je een marketing specialist bent, maar daarom kun je altijd een bedrijf inhuren. SEO marketing, linkbuilding, campagnes op Facebook en ga zo maar door; een goed Marketing Bureau neemt het allemaal voor je uit handen. Als je je marketing al vanaf het begin af aan op orde hebt, ben je al een hele stap voor op je concurrenten. Marketing is namelijk datgene wat je verkopen drijft, wat de klanten naar je toe trekt. Pak dit goed aan om een headstart te maken. 

Structuur

Nee, met structuur bedoelen we niet de rechtsvorm. Wat we wel bedoelen? De grote lijnen van je bedrijf. Wat moet er gebeuren? Wie gaat wat doen? Wanneer moet iets af zijn? Hoe gaat men te werk? Schrijf dit allemaal uit en zorg dat iedereen (of alleen jij als je een eenmanszaak hebt) zich eraan houdt. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een businessplan zijn. 

Financiën

Voordat je begint aan een onderneming, heb je altijd wel wat geld nodig. Of dit nu is om personeel aan te nemen, producten aan te schaffen, een kantoor te huren of dat ene marketing team op te stellen; je hebt het nodig. Regel de financiën van tevoren en plan dit ruim in, dan kom je niet voor verrassingen te staan. Kijk goed naar hoeveel je nodig hebt en neem dus meer dan dit voor rekening.