Inhoud van de pagina

Als je een student bent in Utrecht, dan heb je een mooie plek uitgekozen. Utrecht heeft enorm veel studenten in verhouding tot veel andere steden en het is ook een onwijs mooie stad. Het is lekker centraal gelegen, het heeft geweldige onderwijsfaciliteiten en het heeft een lekker sfeertje. Waar veel mensen een beetje klaar zijn met Amsterdam, raken mensen nog lang niet uitgekeken op Utrecht als studentenstad. Niet heel gek als je het ons vraagt, maar er komen wat complicaties mee met zo’n onwijs leuke stad. Bijvoorbeeld het studentenleven in Utrecht. Veel studenten hebben geen goede balans en wij willen hier wat aan doen. We willen hier verandering in brengen en gaan dat dan ook doen door jou uit te leggen wat je allemaal kunt doen om dit wél in balans te brengen. Kom, dan gaan we snel samen van start voor een mooie weegschaal.

Sporten

Sporten is voor iedereen gezond. Jong, oud, student, werkend, rijk, arm, Nederlands, Portugees; het maakt allemaal niks uit. Iedereen kan wel een beetje beweging gebruiken en studenten eigenlijk al helemaal. Waarom? Omdat studenten meestal niet de meest gezonde levensstijl hebben. Ze feesten erop los, liggen lang in bed, zijn juist alleen maar aan het studeren en werken; een gezonde balans is er niet echt en dat is ook de aanleiding voor deze blog. Daarom is het tijd om een sportschool Utrecht op te zoeken. Bijvoorbeeld de Basic-Fit. Deze sportschool is helemaal geschikt voor ongeveer elk mens; jong, oud, student, werkend, rijk, arm, Nederlands, Portugees; iedereen is er welkom en iedereen kan er aan zijn of haar balans werken. Probeer het eens uit, dan pas kun je echt zeggen of het iets voor je is. Wel is het goed om in je achterhoofd te houden dat sporten enorm veel mooie gezondheidsvoordelen met zich meebrengt.  

Studeren en werken

Naast sporten is het ook goed om een beetje te studeren en te werken. Studeren doe je als je een student bent en je mag dat best onthouden. Sommige studenten verliezen dit behoorlijk uit het oog en dat is zonde. Het is de bedoeling dat je je studie afrondt en dat je een mooie toekomst staat te wachten. Helemaal als je een beetje studeert en je best doet, is er een hele mooie toekomst die klaar staat voor jou. Houdt de taken die je moet doen een beetje bij, werk ondertussen waar je kunt en doe relevante ervaring op; het helpt je enorm zodra je bent afgestudeerd. 

Gezelligheid

De andere student heeft weer moeite met de gezelligheid; hij of zij studeert en/of werkt teveel en kan wat dit betreft de balans niet vinden. Probeer deze echt op te zoeken, anders snijd je jezelf in de vingers. Je moet ook lekker genieten tijdens je studententijd want dit maak je maar één keer mee. Sluit je aan bij een vereniging, maak vrienden tijdens je werkgroepen, spreek mensen aan in een café of een andere plek en zoek eventueel clubjes op die verband houden met de dingen die je graag doet.