Zie jij er ook altijd zo tegenop wanneer de herfstperiode aanbreekt? De dagen worden korter, het weer is onstuimig en de blaadjes vallen van de bomen. En dan moet de winterperiode nog komen. Ook al zitten daar een aantal feestdagen in zoals Sinterklaas, Kerst en de viering van oud- en nieuwjaar, toch kun je behoorlijk neerslachtig raken van het vooruitzicht op een lange winter. Pak het dit jaar eens anders aan en plan leuke dingen in. We hebben een aantal tips voor je waardoor de winterperiode, voordat je er erg in hebt, voorbij is.

Ga overwinteren in warme oorden

Heb je echt een winterdip en kun je het je veroorloven, ga dan lekker op vakantie naar een zonnig oord. De Canarische eilanden, Aruba, Dominicaanse Republiek of Thailand; winterzonbestemmingen zijn er genoeg te vinden. Wanneer je een thuiswerker bent is het zeker het overwegen waard om voor langere tijd elders te overwinteren. Werken doe je vanuit je gehuurde appartement of camper terwijl je ondertussen geniet van het aangename klimaat. Zeker kost deze optie je geld. Aan de andere kant kun je ook denken dat je op deze manier weinig kwijt bent aan de hoge energiekosten om je woning te verwarmen. Dus ben je onafhankelijk en wil je de Hollandse winter ontwijken dan is dit een hele goede optie.

Lekker naar buiten

Lekker naar buiten terwijl er een dik pak sneeuw ligt en het vriest? Ja daag, dat is echt niet jouw ding. En toch is het heerlijk én gezond om een frisse neus te halen. Tegen de kou kun je je namelijk kleden dus trek je snowboots aan en ga lekker een eind wandelen. Wanneer je niet de motivatie op kunt brengen om er alleen op uit te gaan is daar gelukkig altijd nog je vriendengroep. Plan een wekelijks wandelmoment in wat je afsluit met een kop warme chocolade met appeltaart in een gezellige lunchroom. Om tijdens het wandelen lekker warm te blijven laat je voor de hele ‘wandelclub’ sweaters bedrukken.

Zoek een leuke hobby

Om die sombere winterdagen door te komen kun je op zoek gaan naar een leuke hobby. Handwerken, diamond painting of schilderen; er is vast wel iets te vinden waar je de vrije uurtjes mee op kunt vullen. Of ga een workshop volgen. Er zijn heel veel leuke workshops zoals sieraden maken of salsa dansen. Ben je gek op lekker eten? Neem je vrienden mee en leer hoe je heerlijke gerechten moet bereiden. Om het nog professioneler over te laten komen laat je schorten bedrukken.

Maak het gezellig in huis

Door meer sfeer in huis te creëren druk je de winterblues de kop in. Dim de lampen, voorzie de kussens op de bank van kleurrijke hoezen en verf de muur in een zomers gele kleur. Lekker veel kaarsjes aan, een vrolijk muziekje op de achtergrond en de sombere gedachten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Laat de winter maar komen, jij bent er klaar voor!