De scholen zijn weer begonnen en we hebben weer alle reden om een hekel aan de maandag te hebben. Gelukkig is het alweer bijna herfstvakantie! Gaan jullie wel iets leuks doen in de herfstvakantie? Het is natuurlijk zonde om niet goed optimaal van die vrije dagen te genieten. Daarom geven we je een aantal leuke vakantie bestemmingen zodat ieder gezin ook van deze lastige vakantie kan genieten! 

De herfstvakantie vinden velen lastig, de zomer is net voorbij en een weekje is eigenlijk niet heel lang. Toch is de herfstvakantie de ideale vakantie om een actieve vakantie te organiseren. Bovendien zal het een stuk rustiger zijn op de vakantiebestemming omdat de meeste mensen alleen in de zomervakantie weg gaan.

De zon in Europa

De Europese eilanden en de Canarische Eilanden zijn super druk en toeristisch tijdens de zomer maanden. In de herfst is het rustiger en kun je toch genieten van temperaturen van 23-25 graden Celsius. Dit is ideaal om leuke dingen te ondernemen en toch warm genoeg om lekker bij het zwembad of aan het strand te liggen. Bovendien is het water nog lekker warm omdat het nog niet heeft kunnen afkoelen! Bovendien hebben deze locaties allemaal mooie natuur waar je verschillende wandelingen kunt maken en op avontuur kunt.

Nog eventjes een weekje zomer

Met een directe vlucht vlieg je zo binnen 10 uur naar bijvoorbeeld de Nederlandse Caraïben. Hier is het tijdens de herfstvakantie nog 30 graden Celsius. Je kunt op verschillende websites gewoon invullen welke data je op vakantie wil en met hoeveel personen. Selecteer op hoeveel je wil betalen voor je vakantie en kijk wat er mogelijk is. Hierdoor kun je leuke bestemmingen ontdekken waar je misschien niet meteen aan gedacht had. 

Weekje zomer dichter bij huis

Kaapverdië is een mooie bestemming die de laatste jaren steeds meer populariteit ziet. Het is iets verder vliegen dan de Canarische Eilanden, maar niet zo ver als de Caraïben. Tijdens de herfstvakantie zie je in Kaapverdië nog temperaturen van 26-27 graden Celsius. 

Mooie plekken dicht bij huis

Zoek je liever iets met minder reistijd? Dan kun je natuurlijk ook genoeg mooie plekken in Nederland, Duitsland of België vinden. Ga bijvoorbeeld een aantal dagen op steden trip of zoek een mooi natuurgebied uit om in te fietsen of wandelen. De regio’s rondom Trier en Saarburg zijn prachtig in de herfstperiode en er is genoeg te doen voor kinderen en wanneer het weer minder mooi is.

Zeker op reis

Controleer tijdens het boeken ook of je wel verzekerd bent voor je reis. Om zeker te zijn dat je op alle scenario’s bent voorbereid heb je een reisverzekering en een annuleringsverzekering nodig. Met een reisverzekering ben je verzekerd tegen ongevallen tijdens je reis. Ga je op vakantie buiten Europa? Let dan ook op dat je een werelddekking hebt gekozen! Met een annuleringsverzekering ben je verzekerd voor een onvoorziene situatie waardoor je toch niet op reis kunt. Beide verzekeringen kunnen je een hoop geld besparen in al voldoende vervelende situaties!