Een kunstwerk is een echte toevoeging aan het interieur, of het nou een groot schilderij is of een standbeeld. Het geeft een persoonlijke touch aan jouw woning, of het accentueert net die ene kleur. Maar helaas hangen er aan de meeste kunstwerken torenhoge prijskaartjes. Om alsnog te kunnen genieten van kunst zonder dat je daar een zak met geld voor hoeft neer te leggen, kun je kijken naar de onderstaande opties.

1. Bij een kunstuitleen

Kunst kopen hoeft niet duur te zijn. Sterker nog, je kunt zelfs kunst huren bij bijvoorbeeld de kunstuitleen Amersfoort. Voor maar een klein bedrag in de maand heb jij een mooi pronkstuk in de woonkamer hangen. En het fijne van dit concept is dat je het zo lang kunt laten hangen als jij wil. De huurperiode is namelijk onbeperkt, en wanneer je het later alsnog wil kopen is dat ook mogelijk. En bovendien kun je de kunstwerken afwisselen, als je er bijvoorbeeld op bent uitgekeken. Breng daarom een bezoek aan kunstuitleen Zwolle en haal kunst in huis!

2. Via het internet

Op het internet zijn talloze kunstwerken te vinden. Zo bestaan er verschillende websites die kunstwerken verkopen, maar ook zijn er galerieën die hun aanbod online laten zien. En het fijne van internet is dat je eindeloos kunt vergelijken en kunt rondneuzen, op zoek naar dat ene kunstwerk. Je kunt prijzen vergelijken, maar ook kunstenaars. Bovendien kom je er zo achter welke kunststijlen het beste bij jou én jouw interieur passen.

3. In het buitenland 

Maar je hoeft niet per se binnen de Nederlandse grenzen te kijken, op zoek naar het perfecte kunstwerk. Dankzij het internet kun je namelijk het kunstaanbod van heel de wereld afstruinen. Wil je een schilderij uit Italië, of wil je een handgemaakt beeldje uit Mexico? Alles is mogelijk. Let er wel op dat je koopt bij een echte kunstenaar, en niet bij een oplichter. Check ook altijd of je douanekosten moet betalen als je een kunstwerk uit het buitenland hebt gekocht.

4. Bij een museum

Heb je een museum bezocht en heb je daar een kunstwerk gezien dat jouw hart heeft gestolen? Helaas moet dit kunstwerk hier wel echt blijven hangen. Maar wees niet getreurd, want er bestaan een aantal musea die een winkel hebben. Deze bieden vaak posters aan van kunststukken. Onder andere heeft het Rijksmuseum een webshop waar je posters van verschillende schilderijen kunt kopen. Hierdoor kun je alsnog genieten van jouw favo kunstwerk.