Veel mensen zien meteen de Eiffeltoren Parijs voor zich wanneer ze aan gebouwen in de hoofdstad van Frankrijk denken. Toch is dit niet de enige toren in Parijs, laat staan de hoogste. Er zijn namelijk zó veel meer gebouwen en torens te ontdekken in Parijs met een indrukwekkende bouwstijl, die je soms ook nog eens kunt bezoeken. Met natuurlijk een veelbelovend uitzicht. In deze blog zetten wij daarom de zes hoogste torens van Parijs voor je op een rij.

Tour First: 231 meter

Tour First is een gebouw van 231 meter hoog. Toch heeft het gebouw niet altijd deze naam gehad. Zo heette het gebouw eerst Tour UAP en Tour AXA. Het gebouw werd in 1974 uit de grond gestampt en in die tijd was het 159 meter hoog. In 2007 werd het gebouw gerenoveerd en dit heeft zo’n vier jaar geduurd. In die tijd heeft het gebouw een compleet ander uiterlijk gekregen. Ook werd er flink in de hoogte gebouwd: het gebouw werd 225 meter hoog, en inclusief de spits 231 meter. Dat was dan ook de reden dat de naam van het gebouw werd veranderd. Je vindt dit gebouw in het zakendistrict ‘La Défense’.

Tour Montparnasse: 210 meter

Wanneer je in Parijs bent ontkom je er niet aan: de Montparnassetoren. Deze is namelijk wel 210 meter hoog en steekt er dus met kop en schouders bovenuit. In 1973 werd de wolkenkrabber geopend, maar niet iedereen was er even blij mee. Veel mensen vinden dit namelijk het lelijkste gebouw van Parijs – de Parijzenaren vinden het een middelvinger naar de stad – en het heeft zelfs in een lijst gestaan met lelijkste gebouwen van de wereld. Toch is het zeker de moeite waard om de Tour Montparnasse in Parijs te bezoeken, omdat het je een fantastisch uitzicht over de stad geeft dankzij het panoramadak. En gelukkig ben je zo op deze hoogste verdieping, dankzij de snelste lift van Europa met een snelheid van 22 kilometer per uur.

Tour Majunga: 194 meter

In hetzelfde gebied als de Tour First vind je ook het Tour Majunga. Deze vind je namelijk ook in het zakendistrict ‘La Défense’. De toren gaat maar liefst 194 meter hoog de lucht in en staat daarom op de derde plek in deze lijst. Het is een mooi en opvallend gebouw om te zien, want het heeft allemaal kleine inhammetjes aan de voorkant. De architect van het gebouw is Jean-Paul Viguier en het gebouw was klaar op 25 september 2014.

Tour Total Coupole: 190 meter

Ook Tour Total Coupole mag deel uitmaken van het zakendistrict ‘La Défense’. Voorheen heette het gebouw Tour CB2, Tour Elf en Tour Total-Fina-Elf. De toren is gebouwd in 1982. Deze wolkenkrabber is 190 meter hoog en de laatste drie meter wordt in beslaggenomen door een telecommunicatieruimte. Je kunt het gebouw herkennen aan het grote Total-logo wat prominent op de wolkenkrabber staat. 

Tour T1: 185 meter

Net als de vele andere torens vind je ook het Tour T1 in het zakendistrict. Tour T1 staat overigens ook wel bekend als de Tour GDF Suez, omdat het gebouw gehuurd wordt door GDF Suez sinds 2010. Het 185-meter hoge gebouw staat er al wel sinds 2005 en werd geopend in 2008. Het Tour T1 is anders dan andere gebouwen: dit gebouw heeft namelijk ronde vormen.

Tour Areva: 184 meter

Het verbaast je vast niet, maar ook de Tour Areva vind je in het zakendistrict. De Tour Areva is gebouwd in 1972 en het heeft een hoogte van 184 meter. Tot het jaar 1985 was de Tour Areva het hoogste van het stel in Parijs, maar dat werd helaas verleden tijd toen het Tour Total Coupole werd gebouwd. Je kunt de Tour Areva herkennen aan zijn donkere, rechte uiterlijk. 

La Défense: wat te doen?

Naast de bovengenoemde gebouwen zijn er nog veel meer wolkenkrabbers te zien in het district ‘La Défense’. Dit zakendistrict is een kantorenwijk in Parijs en neemt drie wijken in beslag: Puteaux, Courbevoie en Nanterre. Het is zelfs de grootste kantorenwijk van heel Europa. Op een normale werkdag werken hier maar liefst 150.000 mensen! Deze wijk is zeker een bezoekje waard als je dol bent op moderne architectuur, want La Défense is een en al modern. Bovendien staan er in deze wijk zeventig kunstwerken die je kunt afgaan. Daarnaast is deze wijk perfect voor shopfanaten, want er is een enorm winkelcentrum met maar liefst tweehonderd winkels en onder andere een bioscoop en restaurantjes. Dit winkelcentrum heet ‘Les Quatre Temps’ waar je je gegarandeerd een dag kunt vermaken. En wanneer je in deze zakenwijk bent, heb je ook nog eens prachtig uitzicht op de Arc de Triomphe.