Als ondernemer heb je te maken met veel vaste lasten. Daar is een auto er een van: vooral als je vaak onderweg bent naar klanten kunnen de kosten hoog oplopen. Gelukkig is daarvoor een oplossing, want je kunt als ondernemer namelijk een auto zakelijk leasen. Wellicht is dit ook wel interessant voor jou. Alle ins en outs lees je hieronder.

Representatief

Wanneer je voor jouw werk vaak klanten of bedrijven moet bezoeken, is jouw auto eigenlijk het visitekaartje. Je wil natuurlijk niet rondrijden in een barrel wanneer je representatief over wil komen. Een auto zakelijk leasen biedt hiervoor de oplossing. Vaak zijn leaseauto’s vrij nieuw en bovendien hoef je voor zo’n nieuwe auto niet meteen een zak met geld neer te leggen. Het fijne is dus dat je niet al jouw spaargeld hoeft te stoppen in een auto, want je kunt het aankoopbedrag verspreiden. Dit geeft jou de mogelijkheid om in andere zaken te investeren. Vooral voor beginnend ondernemers is dat een prettig idee.

Fiscale voordelen

Om voort te borduren op het financiële aspect, brengt het zakelijk leasen veel voordelen met zich mee. En met name fiscale voordelen. Vooral wanneer je kiest voor de leasevorm financial lease kun je profiteren van veel fiscale voordelen. Dit komt omdat je economisch gezien meteen de eigenaar bent van het voertuig. Je hebt bijvoorbeeld recht op renteaftrek, de investeringsaftrek, terugvordering van de btw én je mag de auto op de balans van jouw onderneming zetten. Veel ondernemers kiezen vooral om deze reden voor financial lease, en dat snappen we volledig.

Een auto passend bij jouw werkzaamheden

Er is voor elke ondernemer wel een passende auto. Iedere ondernemer heeft natuurlijk zo zijn eigen wensen en behoeften die handig zijn voor de werkzaamheden. Heb je bijvoorbeeld een koeriersdienst, of ben je zzp’er in de bouw? Dan kun jij jouw leaseauto volledig naar jouw eigen smaak inrichten. Als je een bedrijfsbus leaset kun je hier bijvoorbeeld een stelling in laten bouwen. Wil je daarnaast beveiliging op jouw bedrijfswagen, of een achteruitrijcamera? Alles is mogelijk. Bovendien kun je de bedrijfswagen laten bestickeren. Ook wanneer de velgen niet helemaal jouw smaak zijn, mag je deze ook vervangen van de leasemaatschappij. Een VW Transporter lease je én heel eenvoudig én dus helemaal naar jouw wens.

Geen beperkt aantal kilometers

Wanneer je een zakelijke auto gaat leasen op basis van financial lease, heb je geen kilometergrens. Dat is voor veel ondernemers een grote opluchting. Je bent namelijk bij financial lease economisch gezien de eigenaar van de auto, dus je mag er ook privé in rijden. Bij de meeste leasevormen moet je namelijk boven de vijfhonderd kilometers bijtelling betalen. Dit geldt natuurlijk niet voor de kilometers die je aflegt voor het werk.