Ben je gek op lang tafelen, lekker koken met vrienden of familie en vind je het heerlijk om bijvoorbeeld de kinderen in de buurt te hebben terwijl jij aan het koken bent? Dan is een woonkeuken echt iets voor jou. Jij kunt uitgebreid eten voorbereiden en koken terwijl de kinderen lekker aan tafel zitten te knutselen of tekenen. Of wanneer jij en je partner allebei een lange dag gehad hebben kan één van jullie koken terwijl de ander lekker aan de keukentafel of aan het kookeiland hangt en jullie de dag bespreken. Met een woonkeuken creëer je een plek waar geleefd en genoten kan worden. In dit blogartikel vertellen we je welke dingen je niet over het hoofd moet zien wanneer je een woonkeuken gaat inrichten.

De verschillen met een normale keuken

In veel huizen waar een gewone keuken de standaard was kiezen mensen ervoor om een muur open te breken en een deel van de woonkamer te betrekken bij de keuken om zo genoeg ruimte te creëren voor een woonkeuken. Een woonkeuken vereist namelijk wel een bepaalde hoeveelheid ruimte zodat je lekker kunt leven in de keuken. De woonkeuken typeert zich vaak door de grote eettafel die het middelpunt van de keuken lijkt te zijn. Hier wordt immers aan gegeten, aan gelezen, aan gewerkt, aan gelachen en aan gehuild; er wordt aan geleefd.

De perfecte eettafel uitzoeken

Om de woonkeuken van je dromen te creëren is de grootste stap het uitkiezen van een mooie grote eettafel. Een robuust, grote eettafel kopen is essentieel voor optimaal woonplezier in jouw nieuwe woonkeuken. Houd bij het uitkiezen van een nieuwe eettafel rekening met hoe groot jouw nieuwe tafel moet zijn, welke vorm je graag wilt en welk materiaal handig is. Een ronde tafel is bijvoorbeeld handig wanneer je met een oneven aantal in huis woont. Nodig je echter graag veel vrienden of familie uit voor diners dan is een rechthoekige tafel wellicht beter. Een houten eettafel is tijdloos en gaat vaak jarenlang mee, vooral wanneer je kiest voor een robuuste variant van kwaliteit op sfeer.nl.