Een van de populairste casinospellen is poker. Veel mensen vinden poker er op het eerste gezicht makkelijk uitzien, maar niets is minder waar. Dit spel kent behoorlijk wat tactieken en technieken die jouw poker game naar een hoger level kunnen tillen. Hieronder staan vijf speltips voor poker op een rij.

1. Poker tegen mensen van hetzelfde niveau

Om een serieus potje poker te kunnen spelen, is het van belang dat je speelt tegen een tegenstander die op hetzelfde niveau speelt als jij. Een potje poker tegen iemand die beter of minder goed is dan jij is natuurlijk niet leuk voor beide partijen. Vooral wanneer je tegen een beginner speelt is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat zij vaak de waarde in hun hand nog niet doorhebben. 

2. Weet de waarde in jouw hand

Om voort te borduren op het vorige punt is het van groot belang om de waarde van de kaarten te weten, om jouw pokerspel tot een succes te laten leiden. Jij hebt namelijk twee kaarten in de hand die een combinatie moeten vormen met de kaarten die op tafel verschijnen. Heb je een aas in de hand en ligt er een aas op tafel? Dan is dat een paar. Vormen de kaarten in jouw hand en op tafel een oplopende volgorde? Dan is dit een straat wanneer de kaarten verschillende kleuren hebben. Wanneer deze kaarten dezelfde kleuren hebben heb je misschien wel een straight flush te pakken, of misschien wel de royal flush!

3. Oefenen, oefenen, oefenen

Je hebt poker niet binnen drie tellen uitgespeeld. Het is belangrijk dat je veel oefent, mocht je progressie willen zien in jouw pokervaardigheden. Nodig daarom regelmatig een paar vrienden uit en ga zo af en toe een potje pokeren – zo lang het binnen een besloten kring blijft en niet bedrijfsmatig gebeurt is het toegestaan volgens de Kansspelautoriteit. Zo leer je hoe je kunt handelen in verschillende situaties en natuurlijk hoe jij jouw pokerface in de plooi houdt.

4. Weet wanneer je moet stoppen

Het is belangrijk dat je weet wanneer je moet stoppen. Spreek met jezelf bijvoorbeeld een bepaalde inzet af en zorg ervoor dat je hier niet overheen gaat. Dit is dan een stok achter de deur. Ook wanneer je zeker weet dat jij met jouw kaarten geen succes gaat behalen, is het belangrijk om te stoppen. Een succesvolle pokerspeler weet immers wanneer hij ermee op moet houden of wanneer hij door kan gaan.

5. Raak niet gefrustreerd

Houd in je achterhoofd dat poker een spel blijft. Het is belangrijk om niet in paniek te raken en niet gefrustreerd te raken wanneer je nog geen goede kaarten in je hand hebt gehad. Ga vooral niet all-in op het verkeerde moment, want wie weet krijgt het spel wel een heel andere wending.