Als je dik haar hebt, weet je dat het zowel een zegen als een vloek kan zijn. Aan de ene kant heb je weelderige lokken waar vele jaloers op zijn. Vooral degene met dun haar dat altijd stijl naar beneden valt. Maar aan de andere kant is het soms lastig om je haar goed te stylen en ziet het er al snel wild en onverzorgd uit. Maar geen zorgen, want met de juiste producten en technieken kun je prachtig, gezond dik haar krijgen. Hier zijn onze beste tips voor de verzorging van je dikke lokken.

1. Kies de juiste shampoo en conditioner

Dik haar kan gevoelig zijn voor droogte en pluis, dus het is belangrijk om producten te gebruiken die je manen hydrateren en temmen. Wij adviseren een vochtinbrengende shampoo en conditioner voor dik haar. Kijk ook eens bij de producten van Salontopper om de juiste haarproducten voor jouw haarstijl te vinden.

2. Gebruik regelmatig haarmaskers

Wanneer je dik haar verzorgt, is het belangrijk om regelmatig een hydraterend haarmasker te gebruiken. Haarmaskers helpen je haar glanzend, zacht en gezond te houden. Ook hier is het belangrijk om een haarmasker te kiezen dat geschikt is voor jouw haartype. Heb je dik, droog haar, zoek dan naar een hydraterend haarmasker. Breng het aan op nat haar en laat het inwerken gedurende de op de verpakking aangegeven tijd. Spoel het masker vervolgens uit je haar en stijl je haren zoals gewoonlijk. Je zult merken dat je lokken zachter, glanzender en gezonder zijn!

3. De juiste stylingproducten gebruiken

Het kan moeilijk zijn om dik haar in model te krijgen, maar met de juiste producten is het absoluut mogelijk! Gebruik lichtgewicht mousse of gel om pluis tegen te gaan. Hier zijn een aantal leuke stylingtips voor jouw dikke lokken:

1. Gebruik een zachte kam met brede tanden om je haar niet te beschadigen tijdens het borstelen.

2. Probeer een lage paardenstaart of een knot – deze stijlen zijn gemakkelijk te doen en zien er geweldig uit op dik haar!

3. Geef je haar wat textuur met beach waves of losse krullen.

4. Vlecht je haar voor een leuke en stijlvolle look.

5. Dik haar is het perfecte canvas om te experimenteren met haaraccessoires! Probeer eens een mooie hoofdband of sjaal.

4. Overdrijf niet met warmtestyling

Hittestyling is een geweldige manier om mooie, volumineuze lokken te krijgen – maar het is belangrijk om niet te overdrijven. Te veel warmte kan je haar beschadigen en het moeilijker te stylen maken. Gebruik sowieso altijd een hittebeschermende spray, om jouw haar zo goed mogelijk te beschermen en de kans op beschadiging te verkleinen.