Het winnen van de jackpot is voor de meeste mensen natuurlijk een droom. Stiekem dromen we allemaal weleens van het winnen van de jackpot. Bijvoorbeeld als we weer een lot voor de Staatsloterij gekocht hebben. Of als we een gokje wagen op een gokkast. Toch is het winnen van de jackpot voor weinig spelers weggelegd. Toch zijn er een paar Nederlanders die het voor elkaar kregen om de hoogste jackpot ooit in Nederland te winnen. Een paar van dit soort recordbedragen hebben we voor je op een rijtje gezet. Je weet zo meteen in welke casino’s Nederland live de jackpot gewonnen werd.

Record Lotto jackpot € 36 miljoen

In 2010 stond de Lotto op een record van € 36 miljoen. In oktober keek echt iedereen uit naar de trekking. Uiteraard werd deze al een tijdje groots aangekondigd als de hoogste jackpot ooit gevallen. Uiteindelijk viel de recordjackpot van € 36 miljoen. Alleen waren er maar liefst 22 spelers met dezelfde getallen. Het komt niet vaak voor dat zoveel spelers hetzelfde lot bij de Lotto gekocht hadden. Ondanks de verdeling wisten de spelers netto iets meer dan € 1 miljoen te verdelen. Toch denken we dat het moest tegenvallen als je denkt de jackpot van € 36 miljoen gewonnen te hebben.

€ 18,1 miljoen voor speler in Elst

In Elst wist een Nederlandse speler de record jackpot van de Lotto voor zichzelf in de wacht te slepen. Officieel is de hoogste jackpot ooit gevallen € 36 miljoen. Maar doordat de jackpot door meerdere spelers gedeeld werd bleef er geen record staan. In 2013 wist een speler uit Elst wel in z’n eentje de jackpot te pakken. De prijs? € 18,1 miljoen. Een flink bedrag om in je eentje te winnen. Voorlopig blijft deze record nog wel even staan.

€ 38,4 miljoen Staatsloterij

De hoogste jackpot ooit gevallen was overigens bij de Staatsloterij. In Utrecht werd in een winkel het winnende lot verkocht. Een speler wist de jackpot van € 38,4 miljoen te winnen. Dit is de hoogste jackpot uit de geschiedenis. Doordat het een heel lot was kon de speler het volledige bedrag bijgeschreven zien worden. Een extra pluspunt is dat de Staatsloterij ook nog eens netto prijzen uitdeelt. Dit betekent dat dit megabedrag ook nog eens belastingvrij was. Het record van € 38,4 miljoen viel ook in 2013. Dit was blijkbaar een goed jaar voor de loterijen. Helaas heeft daarna niemand meer een prijs gewonnen dat in de buurt kwam van de Staatsloterij in Nederland.

Elke maand miljoenen verdeeld

Ondanks dat de record jackpots ons bij blijven worden er elke maand miljoenen uitgedeeld. Een groot aantal Nederlanders weet miljoenen euro’s te winnen door mee te spelen met Nederlandse loterijen. Uiteindelijk blijft de winkans klein, maar het blijft leuk om erover te dagdromen. Elke trekking hopen we stiekem weer miljonair te worden. Ondanks dat de kans om te winnen nog zo klein is. We willen tenslotte allemaal wel een keer miljonair worden in ons leven.