Facebook is het grootste sociale netwerk van Nederland. Een account wordt aangemaakt om contact te houden met je vrienden en familie via het internet. Je kan er foto’s delen of elkaars updates bekijken. Van oorsprong werd Facebook opgericht in Amerika en het is wereldwijd een groot succes.

Een Facebook account aanmaken

Om een account aan te maken ga je eerst naar de website van Facebook. Aan de rechterkant zie je de tekst een nieuw account maken staan. Je kan hierop klikken en een formulier invullen. Je vult hier je naam, achternaam, e-mailadres, mobiele nummer, geboortedatum, geslacht en zelfgekozen wachtwoord in. Onthoud je wachtwoord goed want je hebt deze nodig om strak in te loggen op je profielpagina. Je klikt nu op de knop account aanmaken en je bent officieel lid van Facebook. Facebook geeft je direct zelf een rondleiding. Ze helpen je direct met je profielfoto instellen en je eerste vrienden en familieleden toevoegen. Zodra je ze hebt toegevoegd kan je bij acceptatie volgen en zien wat ze op hun account posten.

Profielfoto toevoegen

Heb je nog geen profielfoto op je account staan? Log dan in en klik bovenin op je naam. Links staat nu profiel foto toevoegen. Je kan nu een foto van je laptop uploaden. Het bestand mag maximaal 4 MB zijn. Je kan de foto bijsnijden zodat hij netjes in het rondje komt te staan. Klik vervolgens op opslaan en je account is voorzien van een foto. Zo weten je familie en vrienden precies wie je bent.  

Inloggen bij Facebook

Als je een account bezit wil je natuurlijk op een later moment weer inloggen. Je bezoekt hiervoor de website van Facebook. Ze vragen hier direct om je e-mailadres en wachtwoord. Als je dit invult en op inloggen klikt ben je direct ingelogd. Je kan nu nieuwe berichten posten en foto’s met je vrienden delen. Of je kan gewoon een beetje op Facebook kijken naar de posts van andere mensen.