Thierry Baudet is een relatief jonge politicus die eerst een academische carrière nastreefde. Hij wist bijvoorbeeld z’n doctoraat in de rechten te behalen. In 2015 besloot hij de politiek in te gaan met z’n eigen partij. Hij besloot de Forum voor democratie op te richten. Z’n grote doorbraak in de Nederlandse politie was toen hij een referendum wist op te richten voor het Europese Associatieverdrag met Oekraïne. Baudet was tegen het verdrag en vond dat de Nederlandse bevolking hierover moest beslissen met een referendum. Uiteindelijk werd de uitslag van het referendum niet gebruikt in de beslissing.

Tweede Kamer

In 2017 wist Thierry Baudet de tweede kamer te bereiken met 187.162 stemmen tijdens de verkiezingen. Dit was voldoende voor twee zetels. Hij besloot als fractievoorzitter in de tweede kamer te gaan zitten met naast hem Theo Hiddema.

Eerste Kamer

De tweede grote slag van Thierry Baudet waren de verkiezingen voor de Eerste Kamer. Als nieuwkomer wist hij 12 van de 75 zetels te winnen met 27.473 stemmen. In de eerste kamer werden tien leden geplaatst.

Thierry Baudet is regelmatig in opspraak

Thierry Baudet is regelmatig als politiek leider van Forum van Democratie in opspraak. Meestal gaat het om uitspraken die hij doet. Zo maakte hij tijdens de verkiezingen de fout om negatief te zijn over de Nederlandse vrouwen.  Begin 2020 overweegt de politie zelfs nog aangifte te doen na een Tweet van Thierry Baudet. Het bleek te gaan om leugens die hij verspreid had.

Vermogen Thierry Baudet

Als fractievoorzitter van Forum voor Democratie krijgt hij een vaste vergoeding, onkostenregeling en pensioenopbouw. Per jaar zou Thierry Baudet € 110.540 aan salaris ontvangen. Dit komt neer op € 9.211 per maand. Het is overigens niet bekend of Thierry Baudet nog vanuit z’n eigen partij een financiële compensatie krijgt voor z’n diensten en werkzaamheden.