Je kantoor is een plek waar je je goed wilt kunnen concentreren. Ook is dit een plek waar je niet te veel afleiding wilt hebben maar gewoon lekker in een rustige omgeving aan het werk kunt. Daarom is het belangrijk dat je in je interieur niet te veel afleiding of stoorzenders hebt. Ook je raamdecoratie speelt daar een grote rol bij. Heb jij een mooi uitzicht vanaf je kantoor of zit je juist aan een drukke weg? Dit zijn allemaal factoren die jouw concentratie en rust kunnen verstoren.

Een aantal belangrijke dingen op kantoor is onder andere dat je een natuurlijke lichtinval hebt, in plaats van alleen maar licht van je lampen. Natuurlijk licht werkt positief op je productiviteit. Kunstlicht kan hoofdpijn en vermoeiende ogen veroorzaken, hierom is belangrijk om natuurlijke lichtinval te hebben.

Wat voor raamdecoratie moet je hebben

Populaire raamdecoratie voor op kantoor zijn duo rolgordijnen, omdat je op deze manier heel makkelijk met je lichtinval kunt spelen. Ondanks de afwisseling in de lichte en donkere stof, stoort dit niet en word je hier niet door afgeleid. Je kunt de lichtdoorlatende en de verduisterende stof in dezelfde kleur nemen. Hierdoor vallen de lichte en donkere banen niet op.

Jaloezieën zijn erg praktisch en sfeervol. Ze hebben een strakke, luxe en stijlvolle uitstraling. Door de horizontale lamellen te kantelen kun je zelf bepalen hoeveel lichtinval je wilt hebben en hoeveel inkijk je naar binnen of buiten wilt. Door het kantelen van de jaloezieën kun je de zon dus buiten je kantoor houden; dit is ook handig zodat de zonnestralen niet op je beeldscherm schijnen en je daar dus geen last van hebt.

De voordelen van gordijnen

Gordijnen zijn erg praktisch als raamdecoratie, vooral omdat ze bij ilumio in drie verschillende soorten stof worden aangeboden; verduisterende, inbetween en vitrage. De meest voorkomende gordijnen voor op kantoor zijn de inbetween gordijnen. Dit is een transparante stof waardoor je niet naar binnen of buiten kunt kijken, maar je houdt wel genoeg lichtinval. Dit creëert een fijne en rustige werksfeer en je kunt blijven genieten van het natuurlijke licht dat naar binnen schijnt.  

Door gordijnen te sluiten, ontstaat er tussen het raam en je gordijn een laag stilstaande lucht. Dit heeft een isolerende werking om de warmte of kou buiten te houden, maar ook voor het geluid. Deze stilstaande lucht kan samen met het dichte gordijn geluidsgolven opvangen waardoor je minder last hebt van al het geluid om je heen.